Vysokoškoláci sa stretli na mariánskej púti

07.10.2007 Prešov

Obišovce 7. októbra (TASR) - Študenti vysokých škôl z Košíc a Prešova absolvovali počas tohto víkendu Mariánsku púť mladých do Obišoviec v okrese Košice - okolie.
Išlo o spoločnú akciu Univerzitného pastoračného centra (UPC) sv. košických mučeníkov v Košiciach a UPC dr. Štefana Héseka v Prešove. Pre skupiny pútnikov z oboch smerov trval peší pochod štyri až päť hodín.
Podľa kaplána prešovského UPC Mariána Kašaja v poradí štvrtý ročník obnovenej púte - s hlavným mottom Kto sa nevydá na cestu, nemôže dôjsť do cieľa - sa venoval potrebe duchovného vedenia pre mladého človeka. V súčasnosti ide o veľmi aktuálnu otázku. Polnočnú mládežnícku sv. omšu celebroval Marek Forgáč, správca UPC Košice a dnešnú predpoludňajšiu pomocný biskup Košického arcibiskupstva Bernard Bober.
Obnovená púť je na pamiatku tradície stretávania sa početných skupín mladých pútnikov v Obišovciach za komunistického režimu. Hlavným miestom bola Svätyňa Panny Márie Ružencovej, ktorá stojí na polceste medzi Košicami a Prešovom.
 

Vyberte región

mark